Forsendelse af et ur

Du har solgt et ur eller er i gang med det? Vores tips hjælper dig med at sende dit ur sikkert til køberen. Følg ganske enkelt punkterne på tjeklisten og sørg på den måde for at sikre dig, at der ikke er noget, som du har glemt.

Tjekliste som PDF til download

Forsendelsesomkostninger

Hvis du planlægger at sælge et ur, bør du inden da overveje nogle ting. For det meste står den pris, som man ønsker at opnå, først. For at dit ønskede beløb ikke reduceres, er det bedst, hvis du kalkulerer med forsendelsesomkostningerne, inden du opretter en annonce.

Så snart annoncen for dit ur er oprettet, vil potentielle købere spørge til, om forsendelsesomkostningerne allerede er inkluderet i den angivne pris. For at dit ur ikke „bliver dyrere efter købet“ for købere, bør du derfor helt fra starten lægge forsendelsesomkostningerne oven i den pris, som du ønsker at opnå. Det giver dig også mulighed for et ekstra spillerum ved prisforhandlinger.

Toldregler

For at dit ur ankommer hos køberen uden problemer, er det meget vigtigt inden da at søge information om toldreglerne for det pågældende land og vedlægge nødvendige dokumenter til forsendelsen. Forhør dig om de lovmæssige retningslinjer (f.eks. ift. en krokodille-urrem). Tilmeld din forsendelse inden da hos toldmyndighederne, og aftal med køberen, hvem der betaler evt. toldafgifter.

Emballage

For at sikre, at uret ikke beskadiges under transporten, bør du sørge for en passende emballagestørrelse og tilstrækkelige mængder egnede emballagematerialer. Emballagen bør ikke være for stor, da æske og ur ellers kan slynges rundt inde i emballagen. Brug tilstrækkeligt emballage- eller beskyttelsesmateriale som f.eks. bobleplast, for at beskytte uret mod rystelser. Takket være materialet, bør dit ur både være pakket godt i urets æske og i multipak-emballagen.

Forsikring

Dette punkt er særlig vigtigt og vi anbefaler derfor, at du informerer dig grundigt om forsikringen af uret inden forsendelsen. Vælg en forsendelsesform, hvor dit ur er forsikret op til urets fulde værdi i tilfælde af beskadigelse eller tab. Sørg for at sikre dig, at forsikringen også gælder for værdigenstande og ure.

Modtagerens adresse

Selvom det lyder som en selvfølge, så sørg for at sikre dig, at du har skrevet adressen korrekt samt at hele adressen let kan læses på emballagen eller følgesedlen. Sørg inden da for at køberen skriftligt bekræfter adressen.

Tracking

Efter du har sendt uret, så husk at meddele pakkens tracking-ID til køberen. På den måde kan køberen følge forsendelsen og være informeret om dens status.

Sælg nu