Find værdien af dit ur

Det er helt afgørende at kende den aktuelle og realistiske markedsværdi for dit ur, for du ønsker hverken at skræmme potentielle købere væk med en urealistisk høj pris eller sælge dit ur til mindre end det er værd. Vores tips hjælper dig med at finde værdien af dit ur så enkelt, bekvemt og realistisk som muligt.

Værdivurderingen på Chrono24

Chrono24 tilbyder dig et gratis værktøj til værdiansættelsen.

Du sparer med værdiansættelsen at tage turen til urmageren eller sågar til flere steder, for at få en realistisk vurdering af markedsværdien. Med vores nye værktøj vælger du ganske enkelt modellen, angiver tilstanden for dit ur og modtager straks den aktuelle markedsværdi. Vi sammenligner dit ur med mere end 475.000 annoncer fra vores aktuelle database, og hjælper dig med, at fastlægge en succesfuld salgspris med vores vejledende pris. Det her er vigtigt at vide: Den beregnede værdi er gennemsnitsprisen for sammenlignelige annoncer på vores platform og udgør ingen garanteret salgspris.

Sammenligningen med lignende annoncer

For at finde den passende salgspris, kan du også selv søge efter lignende modeller. I den forbindelse bør du tage hensyn til, at modeller med det samme navn f.eks. kan adskille sig fra hinanden ift. materialet (lynette af rustfrit stål eller hvidguld?) – uafhængigt af, om du søger vha. referencenummeret eller modelnavnet.

Tilstedeværelsen af æske og papirer er et yderligere kriterie. De har især en stor effekt ift. prisen for nyere ure med (resterende) garanti. Hvis de ikke er inkluderet i leveringen, kan det i flere tilfælde medføre en markant prisreduktion. Ved ældre ure er det generelt mindre dramatisk og købere ser mindre kritisk på det, hvis æske og papirer ikke er med.

En yderligere faktor er urets komplikationer. Hvis dit ur for eksempel har dyre komplikationer som en evighedskalender, en månefase eller en flyback-kronograf, så kan det øge urets værdi markant. Vær derfor opmærksom på, hvilke komplikationer, som uret, der sammenlignes med, har.

Popularitet og efterspørgsel bestemmer prisen

Ligesom i andre brancher afhænger den aktuelle værdi og salgsprisen også af udbud og efterspørgsel.

Prøv at få en fornemmelse for, hvor populært dit ur er for tiden. Se for eksempel på, hvor mange annoncer, der for tiden er oprettet på Chrono24. Er der mange annoncer og kommer der hele tiden nye annoncer? Eller har der kun været én ny annonce de sidste mange måneder? Placer sammenlignelige annoncer på din huskeseddel og vær opmærksom på, hvor hurtigt disse ure bliver solgt. Yderligere tips: Søg på blogs og i faglitteraturen efter aktuelle artikler om dit ur.

Hvis dit ur ikke længere produceres eller kun er blevet solgt i et begrænset oplag, så har det som regel også en positiv effekt på værdien af dit ur.

Privat sælger eller professionel forhandler

Vær bevidst om, at du som privat sælger som regel opnår en lavere salgspris end en erhvervsmæssig forhandler. Hvorfor? Det er ganske enkelt: Erhvervsmæssige forhandlere er forpligtet til at give en garanti, som dækker efter købet. Derudover kan de fleste forhandlere inden salget kontrollere, at uret går korrekt, er vandtæt etc. og give en garanti. Købere er som regel villige til at betale lidt mere for denne minimering af risikoen.

Vidste du, at vi også tilbyder en escrow-service til private sælgere? Den minimerer den risiko, der er forbundet med gennemførslen af betalingen og øger dine salgschancer markant.

Andre lande, andre priser

Alt afhængig af det land, hvor du ønsker at sælge dit ur, kan markedsprisen være lidt højere eller lavere. Det skyldes blandt andet nationale forsendelsesomkostninger, told- og skatteregler.

Generelt anbefales det at benytte det hjemlige marked som reference ift. at fastlægge den rigtige salgspris. Pga. de opstående toldafgifter bør du først optimere din annonce til det hjemlige marked. På den måde er gennemførslen af købet væsentligt nemmere for begge sider.

Sælg nu